Hírek

2017. április 24.

2017. április 22-én váratlanul elhunyt Rohály Gábor, a Naphimnusz Egyesület elnöke. Búcsúzunk teremtett világunk védelemének elismert szakemberétől, a kollégától és a baráttól.

2017. április 24.

2017. április 23-án elhunyt G. Fekete Éva, a KIFESZ alapító elnöke, a Miskolci Egyetem docense, intézetünk nagyon régi, kedves partnere. Személyében a közösségi gazdaság- és vidékfejlesztés emblematikus alakját tiszteltük és veszítettük most el! Búcsúzunk tőle szomorúan!

2017. április 24.

Magyarországon minden egyes nap a Föld napja, hiszen a szó egyszerre jelenti az élő bolygót, a szülőföldet, a megélhetés forrását: a termőföldet és az anyaföldet, a hazát – fogalmazott Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára pénteken a Föld napja rendezvényen, Farmoson.

2017. április 19.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. pályázatot hirdet általános- és középiskolás gyermekek részére „A hulladék is érték!” címmel, amelyre három kategóriában várja a pályázók hulladékból készített kreatív tárgyait.

2017. április 13.

A Földművelésügyi Minisztérium 27. alkalommal idén is csatlakozik a Föld napja nemzetközi programhoz a többi 192 országgal együtt – mondta V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a csütörtökön megtartott sajtótájékoztatón.

2017. április 11.

A föld napja alkalmából 2017. április 21-én a Földművelésügyi Minisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. programot szervez Farmoson, a Vízparti Élet Háza előtt. Délelőtt 10 órától egészen 17 óráig színes programokkal várják az érdeklődőket a helyszínen! Részletek hamarosan!

2017. március 28.

Annak érdekében munkálkodunk, hogy a jogszabályok és az ügyintézési határidők betartása mellett ügyfélközpontú legyen a környezetvédelmi hatósági rendszer – hangsúlyozta megnyitójában Rácz András helyettes államtitkár „A hazai környezetvédelmi igazgatás aktuális helyzete – az új szervezeti és jogszabályi változtatások bemutatása” című konferencián.

2017. március 28.

2017. június 1. és 4. között 27. alkalommal rendezik meg az Erkel Diákünnepeket Gyulán. A több mint 50 éves hagyományra visszatekintő esemény a kultúra, a verseny és a szórakozás élményét egyszerre hivatott biztosítani a fiatalok számára a Kultúra Magyar Városában.

2017. március 28.

A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbított határidővel, 2017. április 30-ig csatlakozhatnak „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei programhoz a települési önkormányzatok, szervezetek, egyesületek, amelyek  „A legszebb konyhakertek” helyi verseny lebonyolításával összegyűjtik azokat a kertművelőket, akik gondosan, szeretettel művelik kertjeiket.

2017. március 27.

A Kormány 1128/2017. (III. 20.) Korm. határozatával elfogadta hazánk első – 2017-2026 időszakra vonatkozó – Nemzeti Tájstratégiáját. A természeti és kulturális örökségnek alapvető eleme a táj, mely elősegíti a helyi kulturális fejlődést, továbbá hozzájárul az emberek jólétéhez, valamint jelentős szerepet játszik a nemzeti és helyi identitás kialakulásában és megerősítésében.