Kiegészítő ajánlat - Makó


Makó főként a helyi hagymáról ismert, ami hungarikum, de turisztikai vonzerejét növeli, hogy Magyarország legvirágosabb városa is. Legfőbb vendégcsalogató eleme azonban a termálvíz, amelyet a fúrások 1956-ban juttattak felszínre. A Termál- és Gyógyfürdőt az évtizedek alatt folyamatosan bővítették, 2012 januárja óta pedig teljesen új épületegyüttessel, wellness-, gyógy- és élményelemekkel várja az idelátogatókat. A víz jótékony hatásait a Marosból származó gyógyiszap egészíti ki. A fürdő mellett tavasztól őszig a Maros partján található Maros Kalandpart és Lombkorona sétány tanösvény nyújthat alternatívát a vendégeknek, de mindemellett még számos egyéb látványossággal is büszkélkedik a város.

A város biciklis infrastruktúrája jól kiépített, amit a Kerékpáros Magyarország Szövetség is elismert, 2014-ben negyedik alkalommal ítélve oda a Kerékpáros barát település díjat Makónak. A Transz-Európai Közlekedési Hálózat IV. folyosóját alkotó 43 számú főút átszeli a makói járást, amellyel párhuzamosan a Szeged – Szőreg – Deszk – Klárafalva – Ferencszállás – Kiszombor – Makó – Apátfalva – Magyarcsanád nyomvonalon kiépültek a kerékpáros infrastruktúra elemei. Ezen a 42,5 km szakaszon 11,2 km (Klárafalva – Ferencszállás – Kiszombor) kivételével kerékpárúton vagy -sávon tudnak közlekedni a biciklisek.

A makói Tourinform Iroda 30, különböző korosztály számára egyaránt igénybe vehető kerékpárt, valamint az azokhoz tartozó felszereléseket is biztosítani tudja. A városban több szerelőműhely is van, így biztosított a saját vagy bérlet kerékpárok karbantartása is.